Amerikkalaiskenraalin mukaan ISIS:tä ei voi mattopommittaa – tässä syy

Amerikkalaiskenraalin mukaan USA:n kannattaa turvautua täsmäaseisiin taistelussa Isistä vastaan.

  • Syyriassa sijaitseva Rakka on Isiksen pääkaupunki.

    ()

Mattopommittaminen ei olisi tehokas tapa taistella Isistä vastaan, arvioi yhdysvaltalaiskenraali Charles Brown. Kenraaliluutnantti Brown vastaa Yhdysvaltain ilmaoperaatioista Isistä vastaan Irakissa ja Syyriassa.

Muun muassa Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Teksasin senaattori Ted Cruz on ehdottanut Isiksen mattopommittamista kampanjansa aikana.

– Mattopommittaminen ei ole tehokasta suorittamassamme operaatiossa. Isis-jihadistit eivät kokoonnu yhteen paikkaan, jolloin sellaista taktiikkaa voitaisiin käyttää, Brown sanoo NBC Newsille.

– Jihadistit asettuvat väestökeskuksiin. Siten Yhdysvallat voi iskeä heitä vastaan pudottamalla muutaman GPS-ohjatun ohjuksen tietylle alueelle ja hoitaa homman hyvin ilman mattopommitusta.

Kenraalin mukaan mattopommittaminen on huono vaihtoehto, koska Yhdysvaltoja sitoo aseellista konfliktia koskeva lainsäädäntö ja maa pyrkii minimoimaan siviilitappioiden määrän.

Mattopommituksissa suuri määrä lentokoneita pudottaa pommeja laajalle alueelle tarkoituksenaan mahdollisimman suuren vahingon tuottaminen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.