Verkkouutiset

Venäjän vakoilulaivalle naureskellaan USA:ssa – alus kuuntelee radiota, ei viestiliikennettä

Yhdysvaltalaiset asiantuntijat eivät pidä Connecticutin rannikon edustalla käynyttä venäläistä vakoilualusta uhkana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden mukaan venäläisen SSV-175 Viktor Leonov -tiedustelualuksen käynti Connecticutin osavaltion rannikon edustalla on merkki Venäjän heikkoudesta, ei voimasta.

Asiantuntijat korostavat, että aluksen salakuuntelulaitteisto on vanhentunut ja niillä voidaan kuunnella ainoastaan radioliikennettä.

– Toivottavasti heillä on mukavaa kuunnellessaan Classic 101 -kanavaa, sanoo NBC Newsin haastattelema rannikkovartioston upseeri.

Erään tiedustelulähteen mukaan Leonov ei ole uhka Yhdysvalloille.

– Se on todiste Venäjän heikkoudesta Yhdysvaltoihin nähden. Se osoittaa Venäjän sähköisen salakuuntelulaitteiston alkeellisuuden, ja kuinka he ovat kaukana jäljessä Yhdysvaltoja, lähde kertoo.

– Laiva kuuntelee radiolähetyksiä, ei digitaalista viestiliikennettä. Siten se ei käytännössä pysty keräämään arkaluonteista sotilas- tai tiedusteluviestintää.

Toisen tiedustelulähteen mukaan Yhdysvaltain rannikolla on käynyt vakoilualuksia vuosikymmenten ajan, mutta kylmän sodan aikana niitä oli huomattavasti enemmän.

Leonov saapui Kuubasta Yhdysvaltain rannikon edustalle ja kävi Connecticutissa asti pysytellen noin 110 kilometrin etäisyydellä rannikosta. Alus seilaa parhaillaan takaisin etelään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)