Verkkouutiset

USA:n senaatti hyväksyi uudet Venäjä-pakotteet

Donald Trumpin hallinto on vastustanut pakettia, sillä se rajaa presidentin valtaa tehdä yksin päätöksiä Venäjä-pakotteiden helpottamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt lakipaketin, joka koskee muun muassa Venäjä-pakotteita. Senaatti hyväksyi Venäjää, Pohjois-Koreaa ja Irania koskevat uudet pakotteet äänin 98-2.

Lakipaketti siirtyy seuraavaksi presidentti Donald Trumpin pöydälle. Trump voi allekirjoittaa lain tai käyttää veto-oikeuttaan.

Edustajainhuone hyväksyi uudet pakotteet aiemmin tällä viikolla äänin 419–3.

Trumpin hallinto on ollut nihkeä hyväksymään pakettia, koska se rajaa presidentin valtaa tehdä yksin päätöksiä Venäjä-pakotteiden helpottamisesta.

Trump on pyrkinyt lämmittämään Yhdysvaltain kireitä suhteita Venäjään ja presidentti Vladimir Putiniin, mutta jos laki hyväksytään, se sitoo hänen käsiään.

Venäjä-pakotteissa on kyse siitä, että edustajainhuoneen jäsenet haluavat näyttää olevansa tosissaan, kun he tutkivat Venäjän sekaantumista viimevuotisiin presidentinvaaleihin.

Lisäksi pakotteilla on tarkoitus rangaista Venäjää siitä, että se irrotti Krimin niemimaan laittomasti Ukrainasta ja liitti sen itseensä vuonna 2014.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)