Verkkouutiset

Turkki paljasti USA:n salaisten tukikohtien sijainnit Syyriassa

Yhdysvaltain puolustusministeriö on ilmaissut huolensa Turkin hallitukselle valtion omistaman uutistoimiston julkaiseman salaisen tiedon vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on ilmaissut huolensa Nato-kumppani Turkille. Turkin valtion omistama uutistoimisto Anadolu Agency (AA) paljasti maanantaina Yhdysvaltain asevoimien kymmenen tukikohdan sijainnit Pohjois-Syyriassa.

Uutistoimiston artikkelissa kuvailtiin tarkasti sotilastukikohtien sijainnit ja niissä toimivien erikoisjoukkojen lukumäärä, kertoo uutissivusto PRI.

AA:n mukaan tukikohtia käytetään kurdien PYD-puolueen ja sen aseellisen siiven eli YPG-joukkojen tukemiseen.

Vaikka USA ja Turkki ovat Nato-maita ja -liittolaisia, maiden välinen suhde on jännittynyt. USA johtaa kansainvälistä koalitiota, joka taistelee Isisiä vastaan Pohjois-Syyriassa. USA tukee ja aseistaa jihadisteja vastaan taistelevia YPG-joukkoja. Tämä raivostuttaa Turkkia, joka pitää YPG:tä terroristiryhmänä.

Pentagonin tiedotusvastaavan mukaan ”herkkäluonteisen sotilastiedon julkistaminen” altistaa koalition joukot tarpeettomalle vaaralle ja häiritsee mahdollisesti Isisin vastaisia operaatioita.

– Vaikka emme voi vahvistaa tämän artikkelin lähteitä, olisimme erittäin huolissamme, jos Nato-liittolaisen virkailijat tarkoituksellisesti vaarantaisivat joukkomme julkaisemalla herkkäluonteista tietoa, majuri Adrian Rankine-Galloway sanoo.

– Olemme ilmaisseet huolemme Turkin hallitukselle.

Pentagon ei suostunut turvallisuussyihin vedoten vahvistamaan, pitikö AA:n julkaisema tieto tukikohtien sijainneista paikkansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)