Verkkouutiset

Lapsen tekoon ei ehkä pian tarvita miestä – tutkijat loivat keinotekoista spermaa

Kiinalaistiedemiehet väittävät keksineensä keinon, jolla naiset voivat synnyttää lapsia ilma miehiä keinotekoisen sperman avulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiedemiehet kertovat luoneensa terveitä hiiren poikasia ruiskuttamalla laboratoriossa valmistettua spermaa munasoluihin.

Tiedemiesten mukaan heidän käyttämänsä kantasolutekniikka saattaa luoda uusia keinoja hoitaa miesten hedelmällisyyttä, kertoo The Mirror.

Brittitukijoiden mukaan tulokset pitää varmistaa riippumattomalla tavalla. He korostavat, että käytännöllisen menetelmän kehittäminen on vielä kaukana.

Kiinalaistiedemiesten laboratoriossa tuottamat hiiren solut olivat spermatideja eli kehittymätöntä spermaa ilman häntää ja liikkumiskykyä.

Tästä huolimatta sperma tuotti elinkelpoisia alkioita, kun sitä ruiskutettiin hiiren munasoluihin. Tutkijoiden mukaan syntyneet hiiret olivat terveitä ja lisääntymiskykyisiä.

Nanjing Medical Universityssä työskentelevä tohtori Jiahao Sha julkaisi tulokset Cell Stem Cell -aikakausijulkaisussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)