Verkkouutiset

Kenraali kiistää syyllisyytensä – 27 upseeria syytetään maanpetoksesta Turkissa

Turkissa on irtisanottu 9 000 poliisia, pidätetty 6 000 asevoimien jäsentä ja 3 000 tuomaria on pidätetty virantoimituksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin entinen ilmavoimien komentaja kiistää olleensa viime viikonlopun epäonnistuneen sotilaskaappauksen johtaja, kertoo BBC.

Neljän tähden kenraali Akin Öztürkia, joka on Turkin ilmavoimien entinen komentaja, ja 26 korkea-arvoista upseeria syytetään maanpetoksesta ja heidät vangittiin maanantain oikeuskäsittelyssä.

Turkin viranomaiset syyttävät levottomuuksista maanpaossa asuvaa uskonoppinutta Fethullah Güleniä.

Gülen kutsui epäonnistunutta kaappausyritystä BBC:n haastattelussa maanpetokseksi ja kehotti hallitusta esittämään todisteita hänen väitetystä osallisuudestaan. Gülenin mukaan Turkki ei ole enää demokratia.

Turkin sisäministeriö irtisanoi kaappausyrityksen jälkeisissä puhdistuksissa lähes 9 000 poliisia ja pidätti 6 000 asevoimien henkilökunnan jäsentä. Lisäksi lähes 3 000 tuomaria pidätettiin virantoimituksesta.

Turkissa on keskusteltu kuolemanrangaistuksen palauttamisesta kaappausta yrittäneille henkilöille.

EU:n ulkoministerit tekivät Turkille selväksi, että maan liittyminen unioniin ei onnistu, jos Turkki palauttaisi kuolemanrangaistuksen.

Lähes 300 ihmisen kerrotaan kuolleen viikonlopun kaappausyrityksessä. Turkin ulkoministeriön julkistamien uusien tietojen mukaan perjantai-iltana alkaneen vallankaappausyrityksen aikana kuoli ainakin 190 siviiliä ja hallitukselle uskollista sotilasta. Lisäksi surmansa sai satakunta kapinoijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)