Turkin presidentti jyrähti: Emme salli Venäjän sotilastukikohtaa rajallemme

Turkin presidentin mukaan Turkki ei salli venäläistukikohtaa rajansa läheisyyteen.

  • LKS 20160120 654; Turkish President Recep Tayyip Erdogan gestures while delivering a speech during the Mukhtars (mayors) meeting at the Presidential Complex in Ankara on January 20, 2016. Erdogan on January 20 launched a blistering attack on academics who criticised his policies in the Kurdish-dominated southeast, warning they would pay a price after falling into a "pit of treachery". / AFP / ADEM ALTAN - LEHTIKUVA / AFP

    Recep Tayyip Erdoğan.

    ()

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi perjantairukouksen jälkeen, että Turkki ei salli Venäjän rakentavan sotilastukikohtaa Pohjois-Syyriaan, kertoo Daily Sabah.

Kaksi yhdysvaltalaisvirkamiestä kertoi torstaina CNN:lle, että Venäjä saattaa valmistella lentotukikohdan perustamista Koillis-Syyriaan lähelle Turkin rajaa. Tämä saattaisi virkamiesten mukaan hankaloittaa jo ennestään vaikeaa tilannetta alueella.

Erdogan sanoi olevansa tietoinen siitä, että Venäjällä on noin 100 sotilasta Pohjois-Syyriassa.

Turkin ja Venäjän suhteet kärjistyivät sen jälkeen, kun Turkin F-16 -hävittäjäkoneet ampuivat Venäjän rynnäkkökoneen alas viime marraskuussa. Turkin mukaan venäläiskone loukkasi Turkin ilmatilaa. Venäjä kiistää väitteen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.