Turkin pääministeri: Tapoimme 200 ISIS-jihadistia

Turkki ilmoitti iskeneensä tykistöllä Isiksen asemiin.

  • LKS 20121219  Turkin ulkoministeri Ahmet Davutoglu  lehdistötilaisuudessa 19. joulukuuta 2012 Helsingissä. LEHTIKUVA Kimmo Mäntylä

    Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu.

    ()

Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu sanoi torstaina Turkin iskeneen Isiksen asemiin maan Syyrian ja Irakin rajoilla tappaen 200 jihadistia, kertoo Daily Sabah.

Pääministerin mukaan iskut olivat kostotoimenpide Istanbuliin maanantaina tehdyn itsemurhapommi-iskun vuoksi. Iskussa kuoli kymmenen ihmistä.

Davutoglun mukaan hallitus antoi asevoimille käskyn aloittaa toimet Isistä vastaan Syyriassa ja Irakissa sen jälkeen, kun hallitus vahvisti Isiksen olevan vastuussa Istanbuliin tehdystä iskusta.

Pääminitseri kertoi Turkin tulittaneen Isistä tykistöllä. Isiksen asemiin laukaistiin noin 500 tykistökranaattia viimeisen 48 tunnin aikana. Sen seurauksena yhteensä 200 jihadistia kuoli.

Davutoglu korosti että Turkki jatkaa taistelua terrorismia vastaan.

Istanbuliin tehty isku tapahtui Sultanahmet-aukiolla lähellä turistien suosimaa Sinistä moskeijaa.

Hyökkäyksen tehnyt Syyrian kansalainen ei ollut poliisin seurantalistalla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.