Verkkouutiset

Poliisi sakotti nopeusvalvonnasta varoittaneita: 135 euroa pitkien valojen väläyttämisestä

Tanskan poliisi on alkanut sakottaa autoilijoita, jotka varoittavat vastaantulevaa liikennettä nopeusratsiasta pitkiä valoja väläyttämällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi järjesti nopeusvalvonnan viime maanantaina Roskilden lähellä sijaitsevassa Kirke-Hyllingen kylässä. Ylinopeutta ajavia autoja oli kuitenkin vain muutama kappale, joten poliisi päätti sakottaa autoilijoita, jotka varoittivat muuta liikennettä väläyttämällä pitkiä valoja, kertoo The Local viitaten uutissivusto Dagensiin.

– Vain yksi autoilija jäi kiinni ylinopeudesta. Kun liikkuvan poliisin partio saapui paikalle ja huomasi vastaantulevien autojen väläyttelevän valojaan hullun lailla, partio alkoi sakottaa väläytteleviä autoilijoita, kertoo poliisin tiedottaja Martin Bjerregaard.

Bjerregaardin mukaan Tanskan liikennelaki kieltää valojen väläyttelyn ja tööttäämisen, jos kyseessä ei ole muiden varoittaminen aidosta liikennevaarasta.

– Valoja väläyttelevät motoristit voivat häiritä muiden autoilijoiden keskittymistä.

Poliisi sakotti lopulta neljää autoilijaa valojen väläyttämisestä. Sakko oli 134,50 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)