Verkkouutiset

ISIS:iin pyrkivät halutaan lennättää Syyriaan – ”tuokaa passit, älkää palatko”

Scotland Yardin entisen apulaispäällikön mukaan jihadisteiksi haluavien brittien pitäisi saada luovuttaa passinsa ja liittyä jihadistiryhmien riveihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Scotland Yardin eli Lontoon poliisin entinen apulaispäällikkö Robert Quick katsoo, että Britannian tulisi sallia Islamilaisen valtion hallitsemille alueille haluavien brittien matkustaminen Irakiin ja Syyriaan. Näin kertoo The Independent viitaten The Guardianiin.

– On kysyttävä, onko tilanne parempi, jos he luovuttavat passinsa ja haluavat mennä. Se on parempi vaihtoehto kuin tilanteen paheneminen täällä, Robert Quick toteaa.

– Pitäisikö meidän sanoa, että järjestämme lennot Syyriaan; saapukaa paikalle passienne kanssa ja jos olette yli 18-vuotiaita ja haluatte tällaisen elämän, niin menkää, Quick pohtii.

Quickin mukaan jihadistien riveihin liittyvät kansalaiset luovuttaisivat passinsa eivätkä saisi enää palata Britanniaan.

Britannian terrorismin vastaisen toiminnan joukot pyrkivät estämään brittien matkustamisen Isiksen hallitsemille alueille. Noin tuhannen britin arvioidaan matkustaneen Irakiin ja Syyriaan.

Tiistaina tuli kuluneeksi kymmenen vuotta suurimmasta Britanniaa vastaan tehdystä terrorihyökkäyksestä. Neljä pommia tappoi 52 ihmistä Lontoossa heinäkuussa 2005.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)