Verkkouutiset

Sarvikuono edelleen uhattuna – ”eläinten osilla käytävän kaupan loputtava”

Sarvikuonojen salametsästys on laskussa Etelä-Afrikassa. Namibiassa ja Zimbabwessa sarvikuonoja salametsästetään enemmän kuin koskaan aiemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sarvikuonojen salametsästys on kääntynyt Etelä-Afrikassa laskuun. Viime vuonna maassa salametsästettiin 1 175 sarvikuonoa, kun vuonna 2014 lukema oli ennätykselliset 1 215 yksilöä, selviää WWF Suomen tiedotteesta.

Namibiassa ja Zimbabwessa sarvikuonojen salametsästys on puolestaan lähes kolminkertaistunut vuodesta 2014.

WWF Suomen mukaan vuonna 2013 Namibiassa salametsästettiin vain neljä sarvikuonoa. Vuonna 2014 määrä oli 25. Viime vuonna maassa salametsästettiin jopa 80 sarvikuonoa.

Samanlainen kehityssuunta on havaittavissa Zimbabwessa, jossa viime vuonna salametsästettiin 50 sarvikuonoa. Määrä on yli tuplaantunut kahden aiemman vuoden yhteistuloksesta.

Suurin osa – jopa 95 prosenttia – Afrikan sarvikuonoista elää Etelä-Afrikassa, Namibiassa ja Zimbabwessa.

– Tulokset osoittavat, että tarvitsemme nopeasti lisää kansainvälisiä toimia poliisin ja muiden viranomaistahojen välillä. Myös suurimpien sarvikuonon sarven vientimaiden, kuten Vietnamin, on otettava harppauksia lainsäädännön tiukentamisen eteen, jotta eläinten osilla käytävä kauppa loppuu, toteaa WWF Suomen kansainvälisen kehityksen ohjelmapäällikkö Anne Tarvainen.

WWF Suomi muistuttaa, että sarvikuonoja salametsästetään niiden sarvien takia. Niistä valmistetaan rohdoksia erityisesti Vietnamin ja Kiinan markkinoille. Sarvikuonon sarven grammahinta on laittomilla markkinoilla jopa kultaa ja kokaiinia suurempi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)