Verkkouutiset

Laki osakeyhtiöiden sukupuolikiintiöistä kaatui Ruotsissa

Suurimpien osakeyhtiöiden hallituksiin olisi tuotu 40 prosentin sukupuolikiintiöt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin vasemmistohallitus on perääntynyt aikeistaan säätää laki suurimpien osakeyhtiöiden hallitusten sukupuolikiintiöistä.

Lain myötä suurimpien osakeyhtiöiden hallituksilta olisi siirtymäajan jälkeen vaadittu vähintään 40 prosentin edustus molempia sukupuolia. Loppusyksystä esitelty ajatus herätti Ruotsissa kovaa vastustusta oppositiolta ja elinkeinoelämältä.

– Tämä on hyvin positiivinen päätös, kommentoi lain kaatumista Svenskt Näringslivin toimitusjohtaja Carola Lemne tiedotteessa.

Svenskt Näringsliv on Ruotsin elinkeinoelämän etujärjestö. Esitys kaatui parlamentin valiokunnassa jo ennen täysistuntoa.

Svenskt Näringslivin mukaan naisten määrä pörssiyhtiöiden hallituksissa nousee nopeasti ja kiintiölaki olisi ollut tarpeeton. Vuonna 2016 hallituksissa oli naisia noin 30 prosenttia, kun kuusi vuotta aiemmin luku oli 22 prosenttia. Svenskt Näringslivin jäsenyrityksissä vuosina 2014 ja 2015 hallituspaikan saaneista 39 prosenttia oli naisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)