Verkkouutiset

Ruotsin hallitus kärvistelee tietovuotokohussa – pääministeri Stefan Löfven tiedottaa puoliltapäivin

Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin on tarkoitus pitää tiedotustilaisuus kello 11.45 Suomen aikaa kolmen sosiaalidemokraattisen ministerin ja myös koko hallituksen asemasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Stefan Löfvenin oli määrä pitää tiedotustilaisuus ensin eilen illalla ja sen jälkeen kello 11, mutta aikataulua on siirretty eteenpäin. Pääministeri kertoo vastineestaan Ruotsissa vellovaan kohuun näillä näkymin kello 11.45.

Ruotsissa lähes koko heinäkuun vellonut tietovuotoskandaali sai keskiviikkona kulminaatiopisteensä, kun oppositiossa istuvat oikeistopuolueet ilmoittivat esittävänsä epäluottamuslausetta vasemmistohallituksen kolmea ministeriä vastaan. Lisää skandaalin taustoista voi lukea täältä.

SVT:n lähteiden mukaan hallituksessa pohditaan nyt, miten epäluottamuslauseeseen pitäisi reagoida. Hallituksen kerrotaan yllättyneen siitä, että oikeistopuolueet päättivät esittää epäluottamuslausetta kolmea ministeriä vastaan. Maksimimääränä olisi hallituksessa ennen eilistä pidetty kahta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)