Verkkouutiset

Nyt perustetaan salaisia vastaanottokeskuksia – ”roistot voivat polttaa maan tasalle”

Ruotsin maahanmuuttoviranomaiset ovat päättäneet pitää uusien vastaanottokeskusten sijainnit salaisina johtuen useista epäilyttävistä tulipaloista pakolaisten väliaikaisissa majoituksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin Maahanmuuttovirasto on päättänyt pitää uusien turvapaikanhakijoille tarkoitettujen vastaanottokeskusten sijainnit salaisina. Viranomaiset pelkäävät, että keskuksiin kohdistuu hyökkäyksiä, kertoo The Local viitaten Dagens Nyheteriin.

Yli 12 vastaanottokeskusta on palanut Ruotsissa kesän jälkeen. Poliisi on lisännyt läsnäoloaan eri puolella Ruotsia sijaitsevissa keskuksissa.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo tutkii parhaillaan, ovatko tuhopoltoiksi epäillyt tulipalot mahdollisesti kytköksissä äärioikeistolaisiin toimijoihin.

Monet kunnat ovat päättäneet olla paljastamatta uusien turvapaikanhakijoille tarkoitettujen vastaanottokeskusten sijaintia.

Uumajan kunnanvaltuusto ilmoitti viikko sitten, että 150 pakolaiselle tarkoitetun majapaikan sijaintia ei paljasteta.

– On olemassa riski, että roistot päättävät polttaa tilat maan tasalle myös täällä, sanoo kunnan sosiaalitoimen johtaja Ewa Klingfors Västerbottens-kurirenille.

Ruotsiin odotetaan saapuvan jopa 190 000 turvapaikanhakijaa tänä vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)