Verkkouutiset

Venäläinen oppositiojohtaja: Olemme eurooppalainen kansa, jota Putin johtaa kiinalaisten orjiksi

Venäläisen oppositioliikkeen johtaja uskoo, että Venäjän aggressiivinen Ukraina-politiikka tekee maan riippuvaiseksi Kiinasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen Solidaarisuus-oppositioliikkeen johtajan Boris Nemtsovin mukaan Venäjän aggressiivinen Ukraina-politiikka tekee Venäjästä takapajuisen raaka-ainetoimittajan, joka palvelee Kiinan tarpeita.

Nemtsov kirjoittaa näkemyksistään ”Kymmenen teesiä Ukrainasta” -kirjoituksessaan, kertoo Euromaidan Press käännöksessään viitaten Echo of Moscow -radioon.

1. Krimin valtaus oli laiton ja rikkoi kahta kansainvälistä sopimusta; vuoden 1994 Budapestin sopimusta ja Venäjän ja Ukrainan kahdenvälistä ystävyys-, yhteistyö- ja kumppanuussopimusta vuodelta 1997.

2. Koska Krimin “kansanäänestys” suoritettiin kyseenalaisin toimin, kansainvälinen yhteisö ei koskaan tunnusta sitä lailliseksi.

3. Krimin asukkaat ovat selvästi Venäjä-mielisiä. Venäjän presidentti Vladimir Putin käyttää tätä tosiasiaa oikeutuksena niemimaan valtaukselle.

4. Niemimaalla asuvan alkuperäiskansan, Krimin tataarien oikeuksia rikotaan räikeällä tavalla.

5. Krimin statusta ei tunnustetta maailmalla, minkä seurauksena se ajautuu pysähtyneisyyteen.

6. Venäjällä ei ole tarpeeksi varoja, jotta se voisi luoda nopeasti maayhteyden Krimille. Myöskään Krimin uudelleenrakentamista ei voida aloittaa.

7. Krimin ongelma on ratkaistava rauhanomaisin keinoin. Sotilaallista ratkaisua ei ole olemassa.

8. Krimin kysymystä on käsiteltävä Ukrainan ja Venäjän välisissä neuvotteluissa, joihin myös EU:n on osallistuttava. Putinille on tärkeää, että Venäjälle asetetut pakotteet puretaan ja että maan eristäminen loppuu. Ukraina tarvitsee rahaa ja haluaa maansa säilyvän yhtenäisenä. Eurooppa haluaa rauhaa ja ennustettavissa olevaa politiikkaa Itä-Euroopassa.

9. Krimin valtauksella on ollut merkittäviä vaikutuksia Venäjän talouteen, ja se on heikentänyt maan kansainvälistä asemaa.

10. Venäjän aggressiivisen Ukraina-politiikan seurauksena maa on ajautunut kansainväliseen eristykseen. Siksi Venäjä joutuu kumartamaan Kiinalle. Venäläiset ovat suuri eurooppalainen kansa, jota Putin johtaa kiinalaisten orjiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)