Verkkouutiset

Näin Vladimir Putin käy salaista sotaa länsimaita vastaan – ”muilla ei ole tällaista asetta”

Tutkijan mukaan Venäjältä ulkomaille virrannut raha on Vladimir Putinin salainen ase länttä vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kremlillä on salainen ase, jollaista ei ole kenelläkään muulla maailmassa; valtavat laittomin keinoin hankitut taloudelliset resurssit, joita Venäjän presidentti Vladimir Putin voi käyttää edistääkseen tavoitteitaan, sanoo Saksassa asuva venäläinen sosiologi Igor Eidman kasparov.fi-uutissivustolle.

Eidmanin mukaan Putinin aikana Venäjältä on virrannut ulkomaille ”biljoonia dollareita”, kertoo Window on Eurasia -sivusto englanninkielisessä käännöksessään.

Sivuston mukaan pankit ja valtiot eivät uskalla puuttua Putinin omistuksiin, koska ne tekevät suurta voittoa hoitamalla kyseisiä rahavarantoja.

– Rikollinen raha on pääase Putinin demokratian vastaisessa, salaisessa sodassa. Rahalla lahjotaan länsimaisia poliitikkoja, rahoitetaan propagandaa, manipuloidaan toisten maiden julkisia mielipiteitä, tuetaan eripuraa aiheuttavia poliittisia voimia, organisoidaan kyberhyökkäyksiä, kerätään tietoa ja kiristetään vaikutusvaltaisia ihmisiä, Eidman kertoo.

Eidmanin mukaan tavoitteena on vahvistaa Putinin vaikutusvaltaa maailmassa, hajottaa EU:n ja Naton rivejä, aiheuttaa eripuraa Euroopan ja Yhdysvaltain välille ja horjuttaa demokraattisten maiden yhteiskuntia.

– Tällä hetkellä tärkein tavoite on aiheuttaa pakolaiskriisiin liittyvää hysteriaa EU:ssa ja luoda uusi konflikti Balkanille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)