Verkkouutiset

Putin väläyttää: Venäjä voisi myöntää al-Assadille turvapaikan

Vladimir Putinin mukaan Bashar al-Assadin vastaanottaminen olisi helpompaa kuin Edward Snowdenin tapaus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin vihjasi Bild-lehdelle antamassaan haastattelussa, että Venäjä voisi myöntää turvapaikan Syyrian presidentti Bashar al-Assadille, jos hän häviäisi vaalit ja joutuisi lähtemään Syyriasta.

Putinin mukaan on ennenaikaista puhua turvapaikasta. Hän kuitenkin totesi, että al-Assadin vastaanottaminen olisi helpompaa kuin Yhdysvaltain salaisia dokumentteja vuotaneen Edward Snowdenin. Snowden sai turvapaikan Venäjältä vuonna 2013.

– Turvapaikan myöntäminen Snowdenille oli vaikeampaa kuin mitä se olisi al-Assadin tapauksessa, Putin sanoi.

– Syyrian väestön pitää ensin äänestää. Sitten me näemme, pitääkö al-Assadin lähteä Syyriasta, jos hän häviää vaalit, Putin totesi viitaten Syyrian sisällissodan päättämiseen tähtäävästä poliittisesta prosessista.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi joulukuussa yksimielisesti päätöslauselman Syyrian sisällissodan päättämiseen tähtäävästä poliittisesta muutosprosessista viiden pysyvän jäsenmaan keskenään neuvotteleman luonnoksen pohjalta. Sen mukaan siirtymähallitus pyritään nimittämään puolen vuoden kuluessa ja vaalit on tarkoitus pitää puolentoista vuoden kuluessa.

Putin myönsi olevansa sitä mieltä, että al-Assad on ”toiminut meneillään olevan Syyrian konfliktin aikana usein väärin”.

Putin kuitenkin lisäsi, että ”konflikti ei olisi paisunut niin suureksi, jos Syyrian ulkopuoliset toimijat eivät olisi puuttuneet tilanteeseen lähettämällä aseita, rahaa ja taistelijoita”.

Putin toisti Venäjän kannan, jonka mukaan Venäjä tukee al-Assadia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)