Verkkouutiset

Väite: Putin pyysi Obamaa nimittämään Steven Seagalin erityislähettilääksi

Venäjä kiistää väitteet, joiden mukaan presidentti Vladimir Putin pyysi presidentti Barack Obamaa nimittämään Steven Seagalin Valkoisen talon ja Kremlin välittäjäksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kerrotaan pyytäneen Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa nimittämään toimintatähti Steven Seagalin Venäjän kunniakonsuliksi Kalifornian ja Arizonan osavaltioihin kaksi vuotta sitten Pohjois-Irlannin G-8-kokouksessa.

Asiasta kertoo BuzzFeed viitaten nimettöminä pysytteleviin yhdysvaltalaisvirkamiehiin, jotka osallistuivat kokoukseen.

Kesäkuussa järjestetyn kokouksen ilmapiiri oli jännittynyt, koska Yhdysvallat suunnitteli aseistavansa Syyrian opposition taistelijoita. Venäjä vastusti tätä.

BuzzFeedin haastattelemien nykyisten ja entisten yhdysvaltalaisvirkamiesten mukaan Putin sanoi Obamalle, että kamppailulajeja harrastava takavuosien toimintatähti ”olisi juuri oikea mies palauttamaan Yhdysvaltain ja Venäjän väliset suhteet hyvälle tolalle”.

– Reaktiomme tähän oli ”et voi olla tosissasi”, sanoo yksi virkamiehistä.

Seagalin edustajat, Valkoinen talo ja Yhdysvaltain ulkoministeriö kieltäytyivät kommentoivasta asiaa. Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi, että hän ei ollut tietoinen Putinin esittämästä pyynnöstä.

Seagal on nähty monesti Venäjän poliittisen eliitin vieraana Venäjällä. Hän on myös ilmaissut tukevansa Venäjän toimia maan liitettyä Krimin itseensä.

Steven Seagal on yhdysvaltalainen näyttelijä, tuottaja, muusikko, poliisi ja ajoittainen käsikirjoittaja, joka on tunnettu toimintaelokuvistaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)