Verkkouutiset

Puola pidätti kaksi epäiltynä vakoilusta

Puolan viranomaiset ovat tiettävästi pidättäneet puolalaisvenäläisen lakimiehen ja everstin epäiltyinä vakoilusta vieraan vallan hyväksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolan viranomaiset eivät ole paljastaneet tietoja pidätetystä siviilistä. Viranomaisten mukaan pidätykset liittyvät erillisiin tutkimuksiin, kertoo puolalainen Polskie Radio.

Vieraiden valtioiden tiedustelupalveluja ei ole mainittu tutkimuksissa. Epävirallisten tietojen mukaan pidätykset kuitenkin liittyvät Venäjään.

Puolan puolustusministeri Tomasz Siemoniak kirjoittaa Twitterissä päivän olleen tärkeä ”taistelussa Puolan armeijan puhdistamiseksi”. Ministeri lisäsi, että vakoilun lisäksi viranomaiset onnistuivat hajottamaan huumeringin.

Puolan sisäisen turvallisuuden virasto kertoi pidättäneensä armeijan upseerin puolustusministeriön toimistotiloissa Varsovassa.

Virasto kertoi tekevänsä yhteistyötä sotilaspoliisin kanssa sotilassyyttäjän pyynnöstä.

Puola on ollut EU-maiden tiukoin Ukrainan tukija sen jälkeen, kun Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsin hallinto romahti helmikuussa.

Puola on toistuvasti tuominnut Venäjän maan liitettyä Ukrainan Krimin niemimaan itseensä ja aloitettuaan tukitoimet Itä-Ukrainan Venäjä-mielisten hyväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)