Video poliisin tyrmäämästä teinistä leviää – poliisiasemille isketty Ranskassa

Ranskalaisopiskelijat ovat raivoissaan poliisille, joka pahoinpiteli teinipoikaa Pariisissa.

  • Poliisi löi teiniä Pariisissa.

    ()

Sosiaalisessa mediassa leviävä video, jolla poliisi lyö teini-ikäistä mielenosoittajaa, on herättänyt paheksuntaa Ranskassa.

Lukiolaiset ovat järjestäneet Pariisissa väkivaltaisia mielenosoituksia poliisiasemien ulkopuolella tapauksen vuoksi, kertoo Daily Sabah -verkkojulkaisu.

Videolla ryhmä poliiseja pitelee 15-vuotiasta poikaa paikoillaan, kun yksi poliiseista iskee poikaa voimalla. Opiskelijat osoittivat perjantaina mieltään työmarkkinauudistuksia vastaan.

– Me osoitimme mieltämme ja heittelimme kananmunia. Yksi poliiseista hyökkäsi päälleni, kaatoi minut maahan ja käski nousta ylös. Sitten hän löi minua… minun päässäni pyöri, poika kertoi paikallismedialle.

Sekä sisäministeri Bernard Cazeneuve ja Pariisin poliisipäällikkö Michel Cadot kertoivat olevansa tyrmistyneitä tapahtuneesta.

Ranskalaisopiskelijat reagoivat tapahtumaan vihaisesti kivittämällä kahta poliisiasemaa ja heittelemällä kyynelkaasua.

Poliisi salli opiskelijoiden poistua paikalta ennen mellakkajoukkojen saapumista asemien edustalle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.