Verkkouutiset

Pohjois-Korean lähettiläälle ei viisumia, väitetty tapaaminen USA:n kanssa peruuntui

Viisumin eväämisen syyksi epäillään Pohjois-Korean viimeaikaisia ohjuskokeita ja Kim Jong-namin murhaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustelutilaisuus Pohjois-Korean ulkoministeriön lähettilään Choe Son Huin ja entisten USA:n viranomaisten välillä oli määrätty järjestettäviksi maaliskuun ensimmäisinä päivinä New Yorkissa. Pohjois-Korean Choelle ei kuitenkaan myönnetty viisumia, ja tapaaminen jouduttiin perumaan, raportoi Wall Street Journal. Asiasta uutisoi tässä The Guardian.

Syyt viisumin eväämisen takana ovat epäselvät. Epäillään kuitenkin, että Pohjois-Korean viimeaikaisilla ohjuskokeilla ja Kim Jong-unin velipuolen murha Malesiassa olisivat vaikuttaneet asiaan.

Etelä-Korean ja USA:n viranomaiset ovat epäilleet murhan takana olevan pohjoiskorealaisia agentteja. Kim Jong-unin velipuoli Kim Jong-nam murhattiin helmikuun puolivälissä.

USA:n hallinnon edustaja kieltää, että koko tapaamista olisi sovittu. Samalla hän kieltäytyy kommentoimasta viisumiasiaa. Etelä-Korean edustaja kieltäytyi kommentoimasta tapaamista vedoten siihen, ettei asia kuulu hänen hallinnonalaansa.

New Yorkin tapaaminen olisi ollut ensimmäinen kerta sitten vuoden 2011, kun korkea-arvoinen pohjoiskorealainen lähettiläs olisi vieraillut Yhdysvalloissa. Kontakti Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välillä olisi ollut myös ensimmäinen laatuaan presidentti Trumpin kaudella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)