Verkkouutiset

Kim Jong-un: Tämä pilaa vihollisen unelmat – Pohjois-Korea testasi uutta erityistä asetta

Asiantuntija pitää Pohjois-Korean väitteitä liioiteltuina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjoiskorealainen medialähde väittää Pohjois-Korean testanneen uudenlaista ilmatorjunta-asetta. NBC News kertoo, että Pohjois-Korean valtion mediatalo KCNA:n mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on ollut seuraamassa kokeita ja että aseessa olleet viat on nyt korjattu.

Sky Newsin mukaan Kim Jong-un totesi uudesta aseesta sen ”pilaavan vihollisen unelmat”. Kim seurasi aseen laukaisua kiikareilla ja oli tyytyväinen lopputulokseen.

Pohjois-Korean ohjuskokeet ovat hiertäneet Koreoiden välejä tänä keväänä. Pohjois-Korean aiemmat kokeet on aiemmin otettu vastaan tuomitsevasti. Asiantuntijoiden mukaan osa Pohjois-Korean ilmatorjunta-aseita koskevista väitteistä ovat epäilyttäviä.

– Pohjois-Korea testasi uudenlaista ilmatorjunta-asejärjestelmää ja väitti, että aseet voivat osua jopa häivelentokoneisiin ja ballistisiin ohjuksiin. Luulen tämän kuitenkin olevan liitoittelua, kun otetaan huomioon heidän teknologiansa taso tässä kohtaa, kommentoi Pohjois-Koreaan erikoistunut asiantuntija Yang Uk.

Pohjois-Korea on tähän mennessä tehnyt useita kokeita sekä ydinaseilla että ballistisilla ohjuksilla. Monet ballististen ohjusten kokeista ovat päättyneet ohjusten ennenaikaiseen räjähtämiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)