Verkkouutiset

Hoeryongin työleiri Pohjois-Koreassa – ”vangit kuin käveleviä luurankoja, vailla joitain ruumiinosia”

Pohjoiskorealainen vanginvartija kuvailee työleirien olosuhteita kammottaviksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkea-arvoinen Pohjois-Korean tiedustelupalvelun virkailija loikkasi hiljattain Etelä-Koreaan. Hän on toiseksi korkea-arvoisin virkailija, joka on loikannut Pohjois-Koreasta, kertoo yhdysvaltalaisen Beloit Collegen The Round Table -lehti.

Kim Jong-unin noustua valtaan loikkareiden määrän sanotaan kasvaneen Pohjois-Koreassa. Loikkareiden perheenjäsenet suljetaan työleireille.

The Round Tablen mukaan maan pohjoisosassa sijaitseva Hoeryongin leiri on kaikkein pahamaineisin. Vangit viettävät leirillä koko loppuelämänsä.

Vanginvartija Ahn Myong-chol kuvaili leirin olosuhteita hirvittäviksi ja sanoi vankien muistuttavan käveleviä luurankoja.

Monelta vangilta puuttuu raaja, silmä tai jokin muu ruumiinosa. Tästä huolimatta he joutuvat suorittamaan päivittäiset työtehtävänsä täysipainoisesti.

Vankien sanotaan saavan päivittäin noin 180 grammaa viljaa. Proteiini pitää hankkia pyydystämällä rottia, sammakoita ja käärmeitä. Työt aloitetaan viideltä aamulla ja lopetetaan kahdeksalta illalla.

Huonosti tehdystä työstä rangaistaan kuolemalla tai kidutuksella. Vartijoiden kerrotaan saavan teloittaa vankeja tahtonsa mukaan.

Ahnin mukaan noin 2 000 ihmistä kuolee leirillä vuosittain. Leirille tuodaan vuosittain 1 500-2 000 vankia. Heitä käytetään myös erilaisiin kokeisiin ja heille tehdään monesti turhia kirurgisia leikkauksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)