Verkkouutiset

Pohjois-Korea luopuisi tappovoimastaan? ”Ei koskaan”

Yhdysvalloille etsitään uutta Pohjois-Korea -strategiaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean asiantuntija, tohtori Nicholas Eberstadt ehdotti Yhdysvaltain senaatin ulkosuhteiden valiokunnan kuulemisessa tammikuun lopussa uutta lähestymistapaa ratkaisuksi Pohjois-Korean ydinasekehittelyn luomaan uhkaan.

American Enterprise Institute (AEI) -ajatuspajassa työskentelevä Eberstadt kutsuu lähestymistapaa ”uhkan vähentämisstrategiaksi”, jonka avulla Pohjois-Korean ”tappovoimaa” voidaan vähentää.

Pohjois-Korean ydinaseuhka on muodostunut presidentti Donald Trumpin hallinnon yhdeksi suureksi haasteeksi. Puolustusministeri James Mattis vieraili Etelä-Koreassa hiljattain, ja ulkoministeri Rex Tillerson keskusteli Etelä-Korean ulkoministerin kanssa puhelimitse ydinaseuhkasta.

Eberstadtin mukaan sekä demokraatti- että republikaanipresidentit ovat epäonnistuneet Pohjois-Korean ydinaseohjelman purkamisessa viimeisen 25 vuoden aikana.

– Tarvitsemme uuden, erilaisen lähestymistavan, jota kutsun uhkan vähentämiseksi. Siten Pohjois-Korean tappovoimaa voitaisiin vähentää kattavan, kansainvälisen strategian avulla. Tätä lähestymistapaa (uhkan vähentämisstrategia) varten emme tarvitse Pohjois-Korean lupaa. Voimme tehdä sen liittolaistemme avulla.

Strategiassa käytettäisiin kaikkia mahdollisia sotilaallisia, poliittisia, taloudellisia ja kulttuurillisia keinoja Pohjois-Korean luoman uhkan vähentämiseksi.

Aiemmin lähestymistapa on perustunut hänen mielestään sotilaallisen yhteenoton mahdollisuuteen ja toivoon siitä, että Pohjois-Korea luopuisi ydinohjelmastaan.

– Tämä on mielestäni fantasiaa. Pohjois-Korea ei koskaan luovu siitä. Uskon, että Pohjois-Korean hallitus haluaa käyttää ydinaseitaan välineenä Yhdysvaltain ja Etelä-Korean liiton hajottamiseksi, Eberstadt sanoo Radio Free Asialle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)