Verkkouutiset

Pohjois-Korean musiikkikielto sai kansan raivoihinsa – tappeluita propagandatoimistoissa

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on määrännyt tuhottavaksi kaikki kasetit ja CD-levyt, jotka voivat uhata hallintoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on laajentanut musiikkisensuuria kieltäen useita ulkomaalaisia ja kotimaisia kappaleita, pohjoiskorealaislähteet kertovat Daily NK:lle.

Korean työväenpuolueen propagandaosasto on levittänyt listaa kielletyistä kappaleista. Määräyksen mukaan kaikki CD-levyt ja kasetit, jotka sisältävät kiellettyä sisältöä, tuhotaan.

Lehden mukaan määräyksen takana näyttäisi olevan huoli siitä, että tietyt sanoitukset saattaisivat motivoida hallintoa vastaan suunnattua toisinajattelua kansan keskuudessa.

– Paikalliset propagandaosastojen kansanyksiköt käyvät läpi ihmisten asuntoja keräten kasetteja ja CD-levyjä. He polttavat kasetin tai levyn, jos siltä löytyy edes yksi kielletty kappale, lähde kertoo.

Uusi määräys astui voimaan sen jälkeen, kun slovenialaisen rock-yhtyeen kerrottiin aikovan esiintyä Pjongjangissa.

Pohjoiskorealaislähteiden mukaan CD-levyjen ja kasettien tuhoaminen on aiheuttanut laajaa tyytymättömyyttä.

– Tämä määräys on hiljattain johtanut jopa tappeluihin asukkaiden ja propagandaviranomaisten kesken. Jotkin naiset ovat suuttuneet niin paljon, että he ovat rynnänneet paikallisiin propagandatoimistoihin ja valittaneet viranomaisten tuhonneen heidän tavaroitaan kertomatta siitä etukäteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)