Verkkouutiset

Kim Jong-un antoi käskyn: Pohjois-Koreaan tuodut ristit takavarikoidaan

Pohjois-Korean rajavartijat pyrkivät seulomaan Kiinasta maahan saapuvia tuotteita, joissa on kristinuskon ristiä muistuttavia tunnuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean tullivirkailijat ovat viime aikoina takavarikoineet kaikki tuotteet, joissa risti on näkyvästi esillä, kertoo Radio Free Asian haastattelema Kiinan ja Pohjois-Korean välillä liikkuva kauppias.

– Meidän on aina pitänyt varmistaa, että Kiinasta tuomissamme tuotteiden etiketeissä ei ole korealaisia kirjaimia. Nyt meidän on tarkistettava uudestaan, että niissä ei ole mitään ristiä muistuttavia merkintöjä.

– Jotkin kuviot naisten vaatteissa voivat näyttää ristiltä. Ristikuvioita esiintyy myös naisten hiuspinneissä, -pannoissa ja miesten solmioissa. Nämä tuotteet takavarikoidaan todennäköisemmin tullitarkastuksissa.

Pohjois-Korean Pohjois-Hamgyŏngin maakunnassa asuvan lähteen mukaan myös avaimenperät ja korvakorut, joissa on ristiä muistuttavia kuvioita, takavarikoidaan.

Hänen mukaansa myös oppilaiden on oltava varovaisia matematiikan tunneilla. Plusmerkin pystysuora ja vaakasuora viiva on piirrettävä yhtä pitkiksi.

– Pystysuora viiva ei saa olla pitempi.

Kim Jong-un johtaa itsevaltaisesti pakotteiden kuristamaa Pohjois-Koreaa.

Pohjois-Korean valtiojohto suhtautuu uskontojen harjoittamiseen kielteisesti. Yhdysvaltalaisen kansainvälistä uskonnonvapautta valvovan komitean raportin mukaan kristittyjä vainotaan eniten.

– On arvioitu, että kymmeniä tuhansia pohjoiskorealaisia kristittyjä on tuomittu pakkotyöhön tai kuolemaan, raportista selviää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)