Verkkouutiset

Pohjoiskorealaiset loikkarit saivat tarpeekseen, tekivät Donald Trumpista valituksen

Donald Trumpista on valitettu Valkoiseen taloon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ryhmä pohjoiskorealaisia loikkareita on tehnyt valituksen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpista.

Loikkarit ilmaisivat tyytymättömyytensä Trumpiin, joka lausui myönteisiä kommentteja Pohjois-Korean johtajasta Kim Jong-unista. Trumpista on valitettu Valkoiseen taloon, uutisoi The Korea Times.

Trump totesi toukokuun alussa Bloomberg Newsille, että hän arvostaisi tapaamista Kimin kanssa ja että ”se olisi kunnia”. Trumpin mukaan olosuhteiden pitäisi kuitenkin olla kunnossa.

Pohjoiskorealaisloikkarit vierailivat Washingtonissa toukokuussa.

– Saavuimme Valkoiseen taloon noin neljä tuntia sen jälkeen, kun presidentin haastattelu oli julkaistu, Fighters for Free North Korea -ryhmän johtaja Park Sang-hak kertoo.

– Me jätimme voimakkaan valituksen kansallisen turvallisuuden neuvoston virkailijoille, jotka ovat vastuussa Korean niemimaan asioista. Me kerroimme heille, kuinka Trump oli sanonut, että olisi kunnia tavata räikeisiin ihmisoikeusrikoksiin syyllistynyt rikollinen.

Kim Jong-un hallitsee eristäytynyttä maataan kovalla otteella. Ihmisoikeusrikkomukset ovat Pohjois-Koreassa arkipäivää. Toisinajattelijoita suljetaan usein vanki- ja työleireille.

Trumpin hallinnon tiedottaja Sean Spicer tarkensi haastattelun jälkeen, että tällä hetkellä olosuhteet eivät ole oikeat, vaan Pohjois-Korean tulisi vähentää provokaatioitaan, jotta tapaaminen voisi olla mahdollinen. Valkoinen talo ei näe, että Trump ja Kim voisivat tavata lähitulevaisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)