Verkkouutiset

Loikkari paljasti: Monet Pohjois-Korean diplomaatit karkaamassa

Korkea-arvoinen pohjoiskorealaisdiplomaatti loikkasi Lontoosta Souliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean entisen Lontoon-suurlähettilään kakkosmiehen mukaan useat pohjoiskorealaisdiplomaatit aikovat loikata Etelä-Koreaan Euroopassa sijaitsevista asemapaikoistaan, kertoo indiatvnews.com.

– Merkittävä määrä pohjoiskorealaisia diplomaatteja tuli Etelä-Koreaan hiljattain, sanoo Etelä-Koreaan elokuussa 2016 loikannut Lontoon-apulaissuurlähettiläs Thae Yong-ho.

Hän on korkea-arvoisin pohjoiskorealaisdiplomaatti, joka on koskaan loikannut toiseen maahan.

– En ole ainoa Euroopasta tänne pyrkivä. Useampi diplomaatti odottaa tilaisuuttaan tulla tänne, Thae totesi puhuessaan Etelä-Korean parlamenttirakennuksessa järjestetyssä tilaisuudessa.

Hänen tehtävänään oli Pohjois-Korean ja sen hallinnon julkisuuskuvan edistäminen Britanniassa, jossa Thae asui 10 vuotta.

Thaen kerrotaan loikanneen jouduttuaan painostuksen kohteeksi. Häntä sanotaan painostetun kertomaan Britannian kansalaisille, kuinka mediat uutisoivat valheellisesti Pohjois-Korean johtajasta Kim Jong-unista.

Thae Yong-Ho, 54, on kertonut julkisesti, että hänen loikkauspäätökseensä vaikutti tyytymättömyys Kim Jong-unin johtamaan hallintoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)