Verkkouutiset

Rajan yli levinnyt uutinen järkyttää pohjoiskorealaisia: ”Menetämme henkemme”

Pohjoiskorealaiset eivät ensin uskoneet, että Etelä-Korean presidentti on syrjäytetty virastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Korean presidentin asettaminen virkasyytteeseen on noussut kohu-uutiseksi Pohjois-Koreassa, kertoo uutissivusto Daily NK.

Etelä-Korean vallasta syrjäytetty presidentti Park Geun-hye oli tiistaina syyttäjän kuulusteluissa korruptioepäilyjen vuoksi. Perustuslakituomioistuin suisti presidentin vallasta maaliskuun 10. päivä. Parlamentti oli jo joulukuussa äänestänyt Parkin virkasyytteeseen asettamisen puolesta ja tuomioistuin yhtyi päätökseen.

Pohjois-Korean valtion media uutisoi aiheesta ja on nimennyt tapauksen ”kansan voitoksi”. Pohjois-Korean Ryanggangin maakunnan asukkaiden kerrotaan yllättyneen, kun he kuulivat eteläkorealaisten syrjäyttäneen presidenttinsä.

– Pohjoiskorealaisille tämä on käsittämätöntä. Kaikki perustuu ehdottomaan uskollisuuteen suurta johtajaa (Kim Jong-un) kohtaan, nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo.

Pohjoiskorealaisten on käyttäydyttävä ja ajateltava suuren johtajan toiveiden mukaisesti.

– Ihmiset ovat järkyttyneitä siitä, että Etelä-Korean kansa on mielenosoituksillaan syössyt presidentin vallasta.

– Me menettäisimme henkemme, jos kyseenalaistaisimme suuren johtajan kaikkivaltiuden.

Pohjois-Hamgyŏngista kotoisin oleva lähde vahvistaa tiedot:

– Monet ihmiset eivät ensin uskoneet valtion mediasta kuulemaansa uutista Parkin virkasyytteestä. Ihmiset pyysivät asialle vahvistusta Kiinassa ja Etelä-Koreassa asuvilta sukulaisiltaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)