Verkkouutiset

Pjongjangin valtavassa aavehotellissa palavat valot – avataanko se sittenkin?

Ryugyong-pilvenpiirtäjähotellia on rakennettu vuodesta 1987. Työt ovat keskeytyneet useita kertoja, eikä hotellia ole vieläkään avattu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean pääkaupungin Ryugyong-pilvenpiirtäjähotellissa on nähty valot päällä ainakin kolmessa huoneessa ilmeisesti ensimmäistä kertaa.

Huhujen mukaan Pohjois-Korean hallinto suunnittelee jatkavansa keskeneräisen jättihotellin rakentamista.

Hotelli täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Ajankohta voisi olla sopiva pitkään odotetuille avajaisille.

Egyptiläisen rakennusyhtiö Orascomin edustajien kerrotaan hiljattain lentäneen Pjongjangiin keskustelemaan niin kutsutun ”tuhon hotellin” tulevaisuudesta. Huhujen mukaan yhtiön toimitusjohtaja oli mukana kokouksessa.

Ulkomaiset mediat ovat kutsuneet hotellia muun muassa ”maailman huonoimmaksi rakennukseksi”, ”tuhon hotelliksi” ja ”aavehotelliksi” rakennustöihin liittyvistä ongelmista johtuen.

105-kerroksista pyramidirakennusta on rakennettu vuodesta 1987. Rakennustyöt lopetettiin vuonna 1992, kun rahatulot loppuivat Neuvostoliiton romahdettua.

Rakennus on yhä keskeneräinen. Hotellia alettiin jälleenrakentaa vuonna 2008. Sen piti valmistua vuoden 2012 loppupuolella, jolloin juhlittiin Kim Il-sungin syntymän 100. vuosipäivää. Nykyään Pohjois-Koreaa johtaa hänen pojanpoikansa Kim Jong-un.

Kesäkuussa vuonna 2011 ilmoitettiin ulkotöiden valmistuneen. Ulkopinnalle asennettiin lasipaneelit.

Syksyllä 2012 kansainvälinen luksushotellifirma Kempinski ilmoitti mahdollisesti alkavansa ylläpitää hotellia, jonka odotettiin avautuvan osittain noin vuoden 2013 puolivälin tienoilla. Nämäkin suunnitelmat jäädytettiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)