Verkkouutiset

Pohjois-Korean hakkerit lähettivät haittakoodeja Etelä-Korean viranomaisille

Pohjoiskorealaiset hakkerit esiintyivät ihmisoikeuksia edistävinä järjestöinä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Korean kansallisen poliisin kyberturvallisuusyksikön mukaan pohjoiskorealaiset hakkerit olivat viime marraskuussa ja tammikuun alussa tehtyjen kyberhyökkäysten takana, kertoo Daily NK.

Hakkerit käyttivät hyökkäyksissään haitallisen koodin sisältäviä sähköposteja ja esiintyivät Pohjois-Korean ihmisoikeuksia edistävinä järjestöinä.

Sähköposteja lähetettiin diplomaateille, turvallisuus- ja puolustusviranomaisille sekä yhdistymisministeriön virkailijoille.

– Sähköpostit lähetettiin pohjoiskorealaisesta ip-osoitteesta yhdysvaltalaisen serverin kautta. Liitteenä olleisiin tekstitiedostoihin oli asennettu ohjelmia, jotka keräsivät tietokoneilta tietoa ja latasivat niille haitallisen koodin, todetaan poliisin tiedotteessa.

Kim Jong-unin johtamassa eristetyssä Pohjois-Koreassa ainoastaan eliittiin kuuluvat henkilöt ja tiedemiehet voivat käyttää internetiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)