Verkkouutiset

Kim Jong-unia pelkäävät huippuvirkamiehet käyttävät omaisuuksia ennustajiin

Huippuvirkamiesten ravaaminen ennustajilla kiukuttaa tavallisia pohjoiskorealaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean Ryanggangin maakunnassa sijaitsevan Hyesan kaupungin korkea-arvoista virkamiestä syytettiin viime kuussa kääntymisestä ennustajan puoleen, kertoo uutissivusto New Focus viitaten paikallislähteisiin.

Virkamiehen kerrotaan maksaneen 430 euroa ennustajalle. New Focusin mukaan kaupungin asukkaat suhtautuivat uutiseen negatiivisesti. Asukkaita kiukuttavat virkamiesten etuudet ja varallisuus.

Pohjois-Koreaa johtava kommunistinen työväenpuolue ei hyväksy ennustajien liiketoimia maassa ja pyrkii tukahduttamaan ne.

Ji on pohjoiskorealainen pakolainen ja saapui Etelä-Koreaan vajaa puoli vuotta sitten.

– Kun Kim Jong-un nousi valtaan, hän toisti julistuksen, jonka mukaan ennustaminen ja taikauskoiset uskomukset ovat myrkkyä ja ne vahingoittavat yhteiskuntaa sekä ihmisiä.

Tavallisilla ihmisillä ei kuitenkaan normaalisti ole varaa ennustajien palkkioihin.

Jin mukaan virkamiehillä on taikauskoisia uskomuksia, vaikka puolue kieltäisikin sen.

– Vaikka he kehottavat meitä luottamaan puolueeseen, he käyttävät rahaa bangto-rituaaleihin, joilla varmistetaan lupaava tulevaisuus.

New Focuksen mukaan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ja puolueen viime vuosina toimeenpanemien teloitusten vuoksi julkisia virkoja ei enää pidetä turvallisina. Siten ei ole ihme, että virkamiehet turvautuvat ennustajiin.

Kim valmistautuu tällä viikolla järjestettävään puoluekokoukseen, jossa hänet on tarkoitus kruunata maan ylimmäksi johtajaksi ensimmäistä kertaa virallisessa puoluekokouksessa.

Kimin, 33, odotetaan junttaavan itsensä lopullisesti maan johtoasemaan ja julistavan Pohjois-Korean ydinasevaltioksi. Kokous on tarkoitus järjestää 6. toukokuuta.

Pohjois-Korean puoluekokoukset ovat harvinaisia. Viimeksi kokous pidettiin 36 vuotta sitten vuonna 1980. Kim Jong-un ei ollut silloin vielä syntynyt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)