Verkkouutiset

Kim Jong-un uhkaa vapauttamaansa amerikkalaisvankia: Höpöttämisen loputtava, tai…

Pohjois-Korea haluaa entisen vankinsa Kenneth Baen lopettavan kokemuksistaan puhumisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kim Jong-unin hallinto ilmoitti maanantaina, että se ei neuvottele Yhdysvaltain kanssa kahden amerikkalaisvangin vapauttamisesta ennen kuin entinen vanki Kenneth Bae lopettaa puhumisen kokemuksistaan Pohjois-Korean vankiloissa.

Pohjois-Korea pidätti lähetyssaarnaajana työskennelleen yhdysvaltalaisen Baen vuonna 2012. Bae tuomittiin 15 vuodeksi pakkotyöhön Pohjois-Korean pahamaineisille työleireille.

Hänet kuitenkin vapautettiin kaksi vuotta myöhemmin, ja Bae on kirjoittanut kirjan kokemuksistaan. Kirja julkaistiin toukokuussa.

Bae on antanut kirjan julkaisun jälkeen useita haastatteluita ja esiintynyt julkisissa keskustelutilaisuuksissa, mikä on ilmeisesti loukannut ja ärsyttänyt Pohjois-Korean hallintoa.

– Niin kauan kuin Kenneth Bae jatkaa höpöttämistään, me emme jatka neuvotteluja Yhdysvaltain kanssa amerikkalaisrikollisista eikä humanitaarisista toimesta ole puhettakaan, kertoo US News viitaten Pohjois-Korean KCNA-uutistoimistoon.

– Jos Bae jatkaa, maassamme vangittuina olevat amerikkalaisrikolliset eivät koskaan palaa kotimaahansa.

University of Virginian opiskelija Otto Warmbier, 21, tuomittiin aiemmin tänä vuonna 15 vuodeksi pakkotyöhön. Miehen väitetään varastaneen pohjoiskorealaisen propagandajulisteen.

Korealais-amerikkalainen lähetyssaarnaaja Kim Dong Chul tuomittiin huhtikuussa 10 vuodeksi pakkotyöhön rikoksista valtiota vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)