Verkkouutiset

Amerikkalaiskenraali ehdottaa yllättävää liittoa ISIS:n lyömiseksi

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja ja eläkkeellä oleva kenraali haluaa yhteistyötä Amerikan perivihollisen kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaisjoukkojen komentajana Irakissa ja Afganistanissa toiminut David Petraeus kehottaa amerikkalaisia harkitsemaan al-Qaidaan kuuluvan Syyriassa toimivan al-Nusran rintaman käyttämistä taistelussa niin kutsuttua Islamilaista valtiota vastaan.

Petrauksen mukaan yhteistyötä voitaisiin tehdä al-Nusran rintaman maltillisten jäsenten kanssa, kertovat The Daily Beastin haastattelemat lähteet, jotka ovat tietoisia käydyistä keskusteluista.

Irakin sodan aikana Yhdysvallat pyrki kukistamaan islamistien kapinan suostuttelemalla sunnitaistelijat lopettamaan taistelemisen al-Qaidan rinnalla ja tekemään yhteistyötä amerikkalaisten kanssa.

Taktiikka toimi vähän aikaa. Irakissa toimiva al-Qaidan järjestö syntyi uudestaan Isikseksi ja on nykyään al-Qaidan vihollinen.

Nyt Petraus yrittää samaa kikkaa rakentaen yhteistyötä al-Nusran maltillisen siiven ja Yhdysvaltain välille Isiksen lyömiseksi.

Suunnitelma saattaa osoittautua ongelmalliseksi, koska Yhdysvaltain sota terrorismia vastaan alkoi 11. syyskuuta 2001, kun al-Qaida teki WTC-iskun New Yorkissa. Siten yhteistyö al-Qaidaan kuuluvien syyrialaiselementtien kanssa 14 vuoden jälkeen voisi olla liikaa monille yhdysvaltalaisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)