Verkkouutiset

Peshmergan erikoisjoukko Mustat Paholaiset maksaa ISIS:lle takaisin etulinjassa

Mustat Paholaiset toimivat yleensä Isisiltä vallatuissa kaupungeissa ja kylissä, joissa toimii jihadistien nukkuvia soluja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakin Kurdistanin Peshmerga-joukkojen erikoisyksikkö paljastaa Isisin nukkuvia soluja Pohjois-Irakissa, kertoo Fox News

Erikoisjoukko lähetetään ensimmäisenä paikalle, kun Isis hyökkää kyliin ja kaupunkeihin. Jihadistit ovat antaneet metsästäjilleen nimen Mustat Paholaiset (Black Devils).

Yksikkö koostuu 400 Peshmerga-taistelijasta. Mustat Paholaiset ylpeilevät vihollisilleen aiheuttamillaan kovilla tappioilla, spartalaisella elämäntyylillään ja kyvyllään aiheuttaa vastustajiensa riveissä paniikkia.

Yksikön kerrotaan käyttävän hurjia taktiikoita ja olevan tehokas tiedustelutiedon keräämisessä, minkä vuoksi heitä pelätään ja inhotaan.

Mustat Paholaiset valvovat Isisin hallitseman Mosulin kaupungin laitamilla olevia kyliä keräten tiedustelutietoa ja valmistautuen Mosulin takaisinvaltaukseen.

– Me tarkkailemme kaikkea omituista ja normaalista poikkeavaa. Kun havaitsemme ylimääräistä liikettä, kyseessä on todennäköisesti hyökkäys, sanoo eversti Mahmud Darwesh.

Mustia Paholaisia johtaa Peshmerga-joukkojen kenraali Wahid Majid Mohammed. Yksikkö perustettiin 2014 toukokuussa.

Vaikka mustat Paholaiset keskittyvät pääasiassa terrorismin torjuntaan kurdien Asayish-tiedustelujoukkojen kanssa, yksikkö toimii myös Peshmerga-joukkojen ”nopean toiminnan yksikkönä”.

Mustat Paholaiset toimivat yleensä Isisiltä takaisin vallatuissa kaupungeissa ja kylissä, joissa toimii jihadistien nukkuvia soluja ja aktiivisia jäseniä. Yksikkö on muun muassa estänyt useita itsemurhapommittajia räjäyttämästä itseään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)