Verkkouutiset

Näin lentää Pohjois-Korean ohjus: video paljastaa aseen ominaisuuksia

Pohjois-Korea julkaisi ohjuksen kyydistä kuvatun videon keskiviikkona tekemästään ohjuskokeesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean julkaisema video paljastaa yksityiskohtia maan keskiviikkona testaamasta ohjuksesta, kertoo The Drive -verkkojulkaisu.

Maa on julkaissut kokeesta runsaasti kuvamateriaalia, joihin kuuluu myös on-board-kuvakulmasta eli ohjuksen kyydistä kuvattu video (jutun alla).

Asiaa Twitterissä kommentoineen puolustusanalyytikko Joseph Dempseyn mukaan videolla näkyy, kuinka ohjuksen ensimmäinen vaihe selkeästi erkanee toisesta vaiheesta. Lisäksi videolta voi Dempseyn mukaan havaita, kuinka ohjuksen kärki erkanee muusta ohjuksesta.

The Driven mukaan videolla näkyvistä yksityiskohdista sekä Yhdysvaltojen julkaisemista tiedoista voidaan päätellä, että Hwasong-14 -ohjuksen kantomatka on noin 8 000 kilometriä. Jos arvio pitää paikkansa, Pohjois-Korealla olisi nyt kyky laukaista ydinkärjellä varustettuja ohjuksia Yhdysvaltojen rannikolle asti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)