Verkkouutiset

Barack Obama kehotti kansalaisia uudistamaan demokraattista järjestelmää puheessaan

Barack Obama käsitteli viimeisessä puheessaan presidenttinä muun muassa vähemmistöjen asemaa, rotusyrjintää, ilmastonmuutosta ja terveydenhuoltouudistusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Barack Obama mainitsi jäähyväispuheessaan Chicagon McCormick Place -hallissa muun muassa terveydenhuoltouudistuksen, Yhdysvaltain talouden lähdön nousuun, samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden, terrorijohtaja Osama Bin-ladenin surmaamisen sekä Iranin kanssa tehdyn ydinsopimuksen presidenttivuosiensa tärkeimmiksi saavutuksiksi.

Obama antoi kunnian kansalaisille ja kehotti yhdysvaltalaisia osallistumaan demokraattisen järjestelmän uudistamiseen tekemällä vapaaehtoistyötä ja asettumalla ehdolle vaaleissa. Obama korosti maan demokratian olevan uhattuna, jos sitä pidetään itsestäänselvyytenä.

Hän korosti sukupuolten, etnisten vähemmistöjen ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa. Obaman mukaan vähemmistöt haluavat samanlaista kohtelua kuin kaikki muutkin, eivät erityiskohtelua.

Obaman mukaan Yhdysvaltain on jatkettava työskentelyä rotusyrjinnän kitkemiseksi. Hän sanoi olevansa huolissaan siitä, että Yhdysvallat on jakautunut rikkaisiin ja köyhiin, työllisiin ja työttömiin, valkoisiin ja värillisiin.

Obama puhui myös ilmastonmuutoksesta ja korosti tieteellisen tutkimuksen kuuntelemista. Hänen mukaansa ongelmaa ei voida kiistää, mutta keskustelu parhaasta tavasta vastata ilmastonmuutokseen on mahdollista.

Obaman seuraaja Donald Trump on sanonut aikovansa tuhota Obamacaren eli terveydenhuoltouudistuksen. Obama sanoi tukevansa terveydenhuoltouudistuksensa muuttamista, mikäli esitetyt muutokset olivat selvästi nykyistä järjestelmää parempia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)