Verkkouutiset

Ruotsin ulkoministerille porttikielto – ”typerää ja törkeää”

Israel närkästyi Ruotsin ulkoministerin kommenteista, joiden mukaan Israelin surmaamien palestiinalaisten kuolemista pitää aloittaa tutkimukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kutsuu Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin kommentteja ”typeriksi” ja ”moraalittomiksi”, kertoo The Local.

Wallström vaati tiistaina valtiopäivillä perusteellisia ja uskottavia selvityksiä siitä, missä määrin Israel on surmannut palestiinalaisia ja turvautunut laittomiin teloituksiin viime kuukausina jatkuneiden palestiinalaisten ja israelilaisten välisten väkivaltaisuuksien aikana.

– Minun mielestäni Ruotsin ulkoministerin kommentit ovat törkeitä ja typeriä. Mielestäni ne ovat moraalittomia, epäoikeudenmukaisia ja vääriä, Netanjahu sanoi ulkomaanlehdistölle.

– Toissa päivänä veistä heiluttanut terroristi ammuttiin Pariisissa. Oliko se mielivaltainen surma? Ehdottaako Ruotsin ulkoministeri, että Pariisin tapahtumista aloitetaan tutkimus?

Israelin varaulkoministeri Tzipi Hotovely ilmoitti keskiviikkona Times of Israel -lehdessä, että Wallström on saanut porttikiellon Israeliin. Porttikielto johtuu Wallströmin puheista valtiopäivillä tiistaina.

Israelin ja Ruotsin välit ovat olleet kireät Wallströmin aikana. Punavihreä hallitus päätti heti kautensa alussa 2014 tunnustaa Palestiinan, mikä suututti Israelin. Wallströmin suunnitelmissa oli matkustaa Israeliin sekä tammikuussa että lokakuussa viime vuonna, mutta molemmat matkat peruuntuivat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)