Verkkouutiset

Vladimir Putinin ykkösvihollinen uskoo tulevansa tapetuksi 50 prosentin todennäköisyydellä

Venäjällä moni oppositiovaikuttaja on kuollut tai joutunut maanpakoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläinen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi uskoo, että on 50 prosentin mahdollisuus että hän kuolee puheidensa vuoksi. Hänen mukaansa sama on koitunut monen muunkin Kremliä vastustaneen ihmisen kohtaloksi.

Aleksei Navalnyi on Venäjän tunnetuin oppositiopoliitikko ja Putinin kovasanainen kritisoija. Navalnyi aikoo asettua ehdolle vuoden 2018 presidentinvaaleissa ja haastaa Putinin koneiston, vaikka Navalnyi onkin estetty äänestyksestä.

Navalnyi on koulutukseltaan juristi ja on tuomittu kolmesti viimeisen viiden vuoden aikana. Kun Navalnyin korruption vastainen kampanja kiinnitti Kremlin huomion vangittiin sekä hänet että hänen veljensä Oleg Navalniy NBC Newsin mukaan syytettyinä kavalluksesta kolmeksi ja puoleksi vuodeksi.

Osa Putinin äänekkäimmistä kriitikoista on päätynyt joko kuolleiksi tai maanpakoon. Suoraa todistusaineistoa Putinin tai hänen lähipiirinsä yhteyksistä kuolemiin ei kuitenkaan ole olemassa. Kaksi vuotta sitten Boris Nemtsov, Kreml-kriitikko ja Navalnyin liittolainen, ammuttiin kuoliaaksi aivan Kremlin ulkopuolella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)