Verkkouutiset

Entinen Nato-komentaja: Länsi-Eurooppa heikko Venäjän sotilasvoiman edessä

Naton entisen varakomentajan, kenraali Richard Shirreffin mukaan Nato-maiden pitää aloittaa varustautuminen, jotta ne voisivat kohdata Venäjän luoman uhan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naton entinen varakomentaja Richard Shirreff sanoo ymmärtävänsä, että vaatimus Länsi-Euroopan varustautumisesta ei saa laajaa kannatusta taloudellisesti vaikeana aikana. Hän kuitenkin painottaa, että Naton on ”kehitettävä kykyjään”.

– En epäile sen olevan epäsuosittu viesti, mutta poliittisen johtomme on otettava se huomioon ja toimittava sen mukaisesti, jos he tosissaan haluavat Naton kykenevän puolustamaan itseään tulevaisuudessa, Shirreff sanoo BBC:lle.

Hänen mukaansa jäsenmaat ovat karsineet sotilaallista kyvykkyyttään. Euroopan maiden pitää osoittaa lisää varoja puolustukseen.

Shirreff kertoo, kuinka Euroopan turvallisuusrakenne on muuttunut sen jälkeen, kun Venäjä liitti Ukrainaan kuuluvan Krimin niemimaan itseensä maaliskuussa.

Yli 2000 ihmistä on kuollut tähän mennessä kuukausia jatkuneissa taisteluissa Ukrainan hallituksen joukkojen ja Venäjä-mielisten separatistien välillä Donetskissa ja Luhanskissa.

– Pohjois-Atlantin neuvostosta kantautuva operaatioiden sitoutumiseen liittyvä retoriikka ja jäsenmaiden todellinen valmius tähän eivät täsmää.

– Nato-mailla olisi todellisia vaikeuksia asettaa rintamalle maa-, meri- ja ilmajoukkoja torjuakseen minkä tahansa Venäjän vastuuttoman sotilasoperaation.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)