Verkkouutiset

Eliittisotilaat rynnäköivät ISIS:n turvataloon – katso videolta lopputulos

Irakin erikoisjoukkojen kerrotaan vapauttaneen yli 25 aluetta Mosulissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakilaisjoukot ja Isis-jihadistit ovat ottaneet rajusti yhteen Itä-Mosulissa. Usean Isis-jihadistin ruumiit makaavat Itä-Mosulissa sijaitsevassa asuintalossa kovien taisteluiden jälkeen, selviää kurdien Rudaw-TV:n videolta.

Jihadistit käyttävät taloja tukikohtinaan, taisteluaseminaan ja turvataloinaan. Mosulin ja sen ympäristön takaisinvaltaus alkoi lokakuun puolivälissä.

Irakin hallituksen erikoisjoukot vapauttivat Itä-Mosulissa kaksi asuinaluetta Isisin hallinnasta keskiviikkona Irakin eliittisotilaiden ja jihadistien rajujen taisteluiden jälkeen.

Irakilaisjoukot aloittivat tiistaina hyökkäyksen saadakseen haltuunsa tärkeän sillan, joka sijaitsee Mosulin keskustassa. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Irakilaisjoukkojen ja jihadistien väliset kiivaat taistelut alkoivat jo maanantaina Koillis-Mosulissa, kun irakilaissotilaat etenivät uusille alueille vapauttaakseen ne Isisin hallinnasta. Jihadistien kerrotaan tehneen rajua vastarintaa.

Irakin hallituksen joukot johtavat Mosulin operaatiota, johon osallistuu myös hallituksen eliittisotilaita, kurdien Peshmerga-joukkoja ja shiiataistelijoita. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen koalitio tukee hyökkäysjoukkoa ilmaiskuin.

Isis valtasi Mosulin kesällä 2014. Mosul on viimeinen merkittävä kaupunki Irakissa, jota Isis pitää hallinnassaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)