Verkkouutiset

Mitä Kim Jong-un haluaa? USA:n tunnustavan Pohjois-Korean ydinasevaltioksi

Tutkijan mukaan Pohjois-Korea haluaa Kiinan ylläpitävän maiden välistä erityissuhdetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkijan mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un haluaa Yhdysvaltojen tunnustavan Pohjois-Korean ydinasevaltioksi.

– Luulen Kimin haluavan rauhansopimuksen Yhdysvaltojen kanssa kahden ydinasevallan kesken, sanoo turvallisuusaiheisiin erikoistuneen Center for Strategic and International Studies (CSIS) -ajatushautomon tutkija Victor Cha.

Tutkijat keskustelivat paneelissa siitä, mitä Kim haluaa. Lisäksi keskusteltiin Pohjois-Korean kehittämästä ydinasearsenaalista. Pohjois-Korea teki pelkästään vuonna 2016 yhteensä 25 ohjuskoetta ja kaksi ydinkoetta.

Yhdysvaltalainen suurlähettiläs Robert Gallucci lisää, että Pohjois-Korea haluaa selvästi murtaa Yhdysvaltain liittolaissuhteet Etelä-Korean ja Japanin kanssa, kertoo Business Insider.

– Ja he tekevät paljon saavuttaakseen tämän, Pohjois-Korean ydinasekehitystä tutkijana pitkään seurannut Gallucci toteaa.

CSIS-ajatushautomon Kiina-asiantuntija Chris Johnson korostaa, että Kim haluaa Kiinan ylläpitävän myös jatkossa maiden välistä erityissuhdetta.

Eläkkeellä olevan Kenraali Walter Sharpin mukaan Kim haluaa myös pitää vallan omissa käsissään ja toimia diktaattorin tavoin. Myös tutkijana nykyään toimiva Sahrp komensi aikoinaan Etelä-Koreassa olevia yhdysvaltalaisjoukkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)