Verkkouutiset

Putin ja Hollande tapaavat kireissä tunnelmissa – Mistral-kauppa jälleen pöydällä

Mistral-kaupan odotetaan nousevan keskusteluissa esille, kun Francois Hollande tapaa Vladimir Putinin perjantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan presidentti Francois Hollanden mukaan Ranska ja Venäjä neuvottelevat keskenään löytääkseen ratkaisun kiistaan, joka koskee kahden Mistral-luokan sotalaivan kauppaa, kertoo Defense News.

Presidentti Hollande keskeytti viime vuonna 1,2 miljardin euron Mistral-kaupan Venäjälle, kun Ukrainan kriisi syveni. Ranskan EU- ja Nato-liittolaiset painostivat Ranskaa voimakkaasti.

– Neuvottelemme kiireellä ratkaisua kiistaan, Francois Hollande sanoi sunnuntaina Ranskan TV:lle.

Ensimmäisen sotalaivan toimitus on jäädytetty kuuden kuukauden ajaksi. Tämä johtuu Venäjän toimista Ukrainan kriisissä. Ranskan ja Venäjän suhteet ovat kiristyneet sen jälkeen, kun toimitus jäädytettiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vähätteli viime viikolla Ranskan päätöstä jäädyttää toimitus. Presidentti Putin kuitenkin odottaa Ranskan palauttavan laivasta maksetut rahat.

Ranska on joutunut tukalaan tilanteeseen Mistral-kaupan vuoksi. Jos Ranska rikkoo Venäjän kanssa solmimansa sopimuksen, maa joutuu maksamaan kovat sakot.

Jos Ranska päättäisi myydä alukset Venäjälle, se saisi liittolaistensa vihat niskoilleen.

Ukrainan tulitauko ei ole pitänyt täysin ja taisteluita on käyty osapuolten välillä. Presidentti Hollande on todennut toistuvasti, että olosuhteet ”eivät ole vielä oikeanlaiset, jotta sotalaivat voitaisiin toimittaa”.

Presidentti Hollande tapaa presidentti Putinin perjantaina Armeniassa. Mistral-kaupan odotetaan nousevan keskusteluissa esille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)