Verkkouutiset

Mielenterveysongelmaiset kärsivät usein muistakin kroonisista sairauksista

Huomattavaan osaan mielenterveysongelmista liittyy suurentunut fyysisten sairauksien, kuten sydänsairauksien, astman, diabeteksen tai nivelrikon, vaara.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mielenterveysongelmista kärsivät sairastavat usein myös monia fyysisiä pitkäaikaissairauksia, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Terveysongelmat kasautuvat etenkin, jos potilaalla on useita mielenterveyden häiriöitä.

Uusiseelantilaistutkijoiden havainto ei ole uusi, sillä samanlaisia tuloksia on saatu aiemminkin, kertoo Uutispalvelu Duodecim.

Heidän tuloksensa kuitenkin osoittavat fyysiset sairaudet tavallista yleisemmiksi myös mielenterveyspotilailla, jotka eivät välttämättä hakeudu hoitoon. Aiemmissa tutkimuksissa on tarkasteltu lähinnä hoidon piirissä olevia.

Tutkimuksen perusteella vaikuttaa todennäköiseltä, että huomattavaan osaan mielenterveysongelmia liittyy suurentunut fyysisten sairauksien, kuten sydänsairauksien, astman, diabeteksen tai nivelrikon, vaara.

Yhteys ei siis rajoitu vain vakavimpiin ja vaikeaoireisimpiin mielenterveyden häiriöihin.

Ilmiö voi johtua epäterveellisistä elämäntavoista ja lääkityksistä, mutta on myös viitteitä siitä, että mielenterveyspotilaat eivät pääse tai hakeudu hoitoon yhtä hyvin kuin muut.

Fyysisten sairauksien oireet saattavat myös helposti jäädä muiden oireiden varjoon. Suomessa mielenterveyspotilaat kuolevat 10–20 vuotta nuorempina kuin muu väestö.

Tutkimus julkaistiin Jama Psychiatry -lehdessä. Se perustuu kuudentoista kyselytutkimuksen ja 47 000 osallistujan tietoihin 17 eri maasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)