Theresa May: En kommentoi tarkemmin, mutta Donald Trump oli herrasmies

Britannian pääministeri kertoo Voguen haastattelussa näkemyksiään Yhdysvaltain presidentistä.

  • LKS 20170320 British Prime Minister Theresa May is pictured during a meeting with Welsh leaders at Swansea University's Bay Campus in Swansea, south Wales on March 20, 2017. Britain said on March 20, it will trigger its exit from the European Union on March 29, nine months after the country voted to leave the European Union. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / POOL Ben Birchall

    Theresa May.

    ()

– Hän voi johtaa protestia. Minä johdan maata, Theresa May sanoi oppositiojohtaja Jeremy Corbynin vastustettua Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kutsumista maahan.

Muutamaa tuntia lausuntonsa antamisen jälkeen muotilehti Voguelle antamassaan haastattelussa May valotti ajatuksiaan Yhdysvaltain presidentin kanssa tehtävästä yhteistyöstä, ajatuksista ja toiminnasta.

May korostaa, ettei pelkää nostaa asioita esiin.

– Ja suhteemme luonne on sellainen, että meidän tulisi kyetä olla vilpittömiä ja avoimia toisillemme.

Aiemmin antamassaan lausunnossa pääministeri korosti ensitapaamisensa saavuttamia tuloksia niitä jopa yksilöiden.

May on aiemmin muun muassa kertonut pitäneensä Trumpin kommentteja naisista sopimattomina. Haastattelussa May ei tahdo kertoa tarkemmin, keskusteliko aiheesta presidentin kanssa hänet tavatessaan, mutta kommentoi osaksi saamaansa kohtelua lyhyesti.

– Pidin häntä oikeastaan herrasmiehenä.

Melko mutkattomaksi kuvaamistaan väleistä huolimatta pääministeri tyrmää vertailut hänen ja Margaret Thatcherin välillä, myös koskien erityissuhdetta Yhdysvaltain värikkääseen päämieheen.

– Olen Theresa May. Teen asiat omalla tavallani.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.