Verkkouutiset

Liettua suitsii propagandaa – ”olemme päivittäisten hyökkäysten kohteena”

Liettuan presidentti teki lokakuussa lakialoitteen, jonka mukaan venäjänkielisiä televisiolähetyksiä pitäisi vähentää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liettuan presidentti ajaa jo toista propagandan vastaista lakialoitetta. Lakialoitteen tarkoituksena on varmistaa kansallinen turvallisuus ja suojella yhteiskuntaa vihamieliseltä propagandalta ja väärältä informaatiolta, kertoo Delfi.

Presidentti Dalia Grybauskaitėn ehdottamat muutokset koskevat julkista tietoa käsittelevää lakia. Muutosten mukaan mediayhtiöille langetettaisiin sakko, joka on suuruudeltaan kolme prosenttia yhtiöiden vuotuisista tuloista, jos ne levittävät sotapropagandaksi määriteltyä tietoa, yllyttävät perustuslaillisen järjestyksen muuttamiseen tai loukkaavat maan itsemääräämisoikeutta.

Sellaisille mediayhtiöille, jotka asettavat ulkomailla tuotetun ohjelmiston lähettämisellä Liettuan aseman itsenäisenä valtiona uhan alaiseksi, voitaisiin langettaa samanlaiset sakot.

Lisäksi lakiehdotuksen mukaan sotapropagandaa levittäviltä ja perustuslaillisen järjestyksen muuttamiseen pyrkiviltä mediayhtiöiltä evättäisiin valtiontuki yhden vuoden ajaksi.

Presidentti korostaa, että propagandaa levittävillä venäjänkielisillä televisiokanavilla on noin 400 000 katsojan yleisö, joka käsittää 15 prosenttia maan väestöstä.

– Olemme joka päivä uusien informaatiohyökkäysten kohteena. Hyökkäysten kohteena on Liettuan kansa. Kansalle syötetään tietoa, joka kannustaa olemaan luottamatta valtioon, historiaan, asevoimiin, EU:n jäsenyyteen ja Natoon. Perustuslaki velvoittaa meitä suojelemaan Liettuan informaatioaluetta.

Presidentti teki lokakuussa lakialoitteen, jonka mukaan venäjänkielisiä televisiolähetyksiä pitäisi vähentää. Parlamentti äänesti kuitenkin lakiehdotusta vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)