Verkkouutiset

Libya painostaa YK:ta antamaan aseita ISIS:tä vastaan

Libyan ulkoministeri pyytää YK:ta lopettamaan maalle asetetun aseidenvientikiellon ja tukemaan Libyan armeijaa sen toimissa Islamilaista valtiota vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Libyan ulkoministeri Mohammed al-Dairi kertoi YK:n turvallisuusneuvostolle New Yorkissa keskiviikkona, että YK:n ”hartioilla on laillinen vastuu” auttaa Libyan armeijan uudelleen rakentamisessa, kertoo Aljazeera.

”Libya tarvitsee kansainväliseltä yhteisöltä päättäväisen kannan. Kansainvälisen yhteisön on autettava meitä rakentamaan kansallisen armeijamme kykyä. Tämä tapahtuisi poistamalla aseidenvientikielto, jotta armeijamme voi vastaanottaa materiaalia ja aseita toimiakseen rehottavaa terrorismia vastaan.”

”Jos me emme saa aseita, ekstremistien asema vahvistuu.”

YK määräsi aseidenvientikiellon Libyalle vuonna 2011 suojellakseen siviiliväestöä pitkään vallassa olleelta Muammar Gaddafilta ja hänen joukoiltaan.

Egypti pommitti maanantaina ääri-islamistisen Isis-järjestön kohteita Libyassa.

Iskut olivat Egyptin mukaan kosto egyptiläisten koptikristittyjen tappamisesta Libyassa. Isis julkaisi sunnuntaina videon 21 koptikrisitityn mestaamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)