Verkkouutiset

Latvialaiset tarttuisivat aseisiin, jos Venäjä hyökkäisi

Suurin osa latvialaisista kannattaa kyselyn mukaan Nato-joukkojen läsnäoloa maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Latvian puolustusministeriön teettämän kyselyn mukaan 55 prosenttia latvialaisista olisi valmiina tarttumaan aseisiin ja puolustamaan maataan, jos Venäjä hyökkäisi, kertoo uutissivusto nr2.lt.

Window On Eurasian englanninkielisen käännöksen mukaan 39 prosenttia vastaajista liittyisi vastarintaliikkeeseen tai tukisi sitä eri tavoin. Kyselyn toteutti tutkimuslaitos SKDS.

Latvialaisilta kysyttiin viime marraskuussa tehdyssä kyselyssä, mitä he tekisivät, jos Venäjä hyökkäisi maahan.

Kahdeksan prosenttia vastaajista liittyisi vapaaehtoisista koostuvaan aseelliseen Zemessardze-järjestöön, joka on osa Latvian asevoimia.

Seitsemän prosenttia ryhtyisi aseelliseen vastarintaan Zemessardze-järjestön ulkopuolella, ja 24 prosenttia tukisi niitä, jotka vastustavat Venäjän miehitystä.

Lisäksi 59 prosenttia latvialaisista kannattaa Nato-joukkojen läsnäoloa maassa. 43 prosenttia haluaisi Nato-joukkojen jäävän pysyvästi. 17 prosenttia vastaajista vastustaa ja 30 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)