Verkkouutiset

Krimin tataarien johtaja pyytää tukea sorretulle kansalle

Krimin tataarien keskeinen johtaja on puhunut Ankarassa, kertoo Euromaidan Press.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toisessa Krimin tataarien maailmankongressissa puhuneen tataarijohtaja Mustafa Dzhemilevin mukaan Krimin tataarit ovat kohdanneet jälleen yhden miehityksen ja heitä sorretaan pahemmin kuin neuvostoaikana.

Dzhemilev muistuttaa kansansa olleen lukuisten kansanmurhien kohteena historian kuluessa.

Kukaan ei kuitenkaan hänen mukaansa odottanut, että 2000-luvulla maa, jolla on veto-oikeus YK:n turvallisuusneuvostossa voisi toimia kuten Venäjä on Ukrainan kohdalla toiminut.

Dzhemilevin mukaan monet kuvittelevat Krimin kansanäänestyksen olleen todellinen ja ihmisten elävän onnellisina miehitysvallan alla. Hän toteaakin maailmankongressin tehtävän olevan venäläispropagandan vastustaminen.

”Krimin tataarit ovat protestoineet epädemokraattisia toimia, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Tsekkoslovakiaan. Nyt on olemassa toisenlainen pahan valtakunta – Venäjän federaatio, ja isänmaamme on heidän miehitysvaltansa alla. Kutsumme demokratian tunnustavia kansakuntia tukemaan meitä”, Dzhemilev vetoaa.

Johtaja osoittaa sanansa myös uskonveljilleen. Hänen mukaansa on erikoista, että vaikka pienen eurooppalaisen muslimikansan koko olemassaolo on uhattuna, osa muslimimaista äänesti jopa Krimin anneksoinnin tuominnutta YK:n resoluutiota vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)