Verkkouutiset

Kim Jong-un passitti isänsä lesken vankileirille, ylimielinen enopuoli viimeinen pisara

Kim Jong-unin kerrotaan lähettäneen äitipuolensa ja tämän sisarukset vankileirille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean entisen johtajan Kim Jong-ilin neljäs vaimo Kim Ok lähetettiin vankileirille vajaa vuosi sen jälkeen, kun hänen poikapuolensa Kim Jong-un nousi valtaan vuonna 2011, kertoo The Chosun Ilbo viitaten Radio Free Asiaan.

Radio Free Asian mukaan kiinalainen liikemies vieraili hiljattain Pjongjangissa ja kuuli Korean työväenpuolueen korkea-arvoiselta virkailijalta, että Kim Ok, 52, lähetettiin poliittisten vankien leirille vanhempiensa ja sisarustensa kanssa.

Kim Jong-unin kerrotaan ilmeisesti kyllästyneen Kim Okin nuoremman veljen Kim Kyunin ylimieliseen asenteeseen.

Radio Free Asian mukaan Kim Kyun toimi omavaltaisesti ja tyrannimaisesti hänen siskonsa ollessa Kim Jong-ilin lempivaimo sen jälkeen, kun Kim Jong-unin äiti Ko Yong-hee kuoli vuonna 2004.

Kim Kyun nimitetiin Kim Il-sungin yliopiston ensimmäiseksi varapääjohtajaksi helmikuussa 2011. Hän kuitenkin erosi äkillisesti tehtävästään lokakuussa 2013.

Radio Free Asian haastatteleman toisen lähteen mukaan Kim Okin siirtäminen syrjään oli odotettavissa Kim Jong-unin noustua valtaan.

Myös nykyhallitsijan isä Kim Jong-il hankkiutui samalla tavalla eroon oman isänsä Kim Il-sungin toisesta vaimosta sen jälkeen, kun Kim Il-sung kuoli vuonna 1994.

Radio Free Asian saaman tiedon mukaan Kim Jong-unilla ei ollut mitään syytä suojella Kim Okia, jonka hän saattoi ajatella ottaneen äitinsä paikan.

Kim Ok on muusikko, joka opiskeli pianonsoittoa Pjongjangin musiikin ja tanssin yliopistossa. Hän toimi Kim Jong-ilin sihteerinä 1980-luvun alussa ja avioitui tämän kanssa myöhemmin.

Hänet nähtiin useissa tilaisuuksissa Kim Jong-unin seurassa, kunnes hän katosi julkisuudesta vuoden 2012 lokakuun jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)